Kryddermarinerte svinestrimler med bakt aubergine, tomatsalat og bulgur
Roede

Kryddermarinerte svinestrimler med bakt aubergine, tomatsalat og bulgur

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Yoghurt naturell
75–150 g
(Melk, Laktose)
Limeskall
1 stk
Aubergine
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Lime
½ stk
Soyasaus
4 ss
(Soya)
Kanel
½ ts
Olje
1 ts
Bulgur
125 g
(Hvete)
Tomater
2 stk
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Kryddermarinerte svinestrimler
300 g
Olje
1 ts
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
576 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke har kanel, kan det fint sløyfes.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern, og ha det i en liten skål.
Skyll og kutt auberginen i fire båter på langs. Snitt hver båt i skiver, nesten helt gjennom. Skrell og finhakk hvitløken. Ha hvitløken, 4 ss soyasaus, ½ ts kanel og 1 ts olje i en liten skål, og rør det sammen. Fordel auberginen på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden ned, og pensle dem med soya- og hvitløksblandingen. Del limen i to, og legg den ene halvdelen ned på stekebrettet med auberginen. Stek auberginen og limen i ovnen i 25–30 minutter. Klem saften fra den bakte limen over auberginen når den er ferdig stekt. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
Skyll og kutt tomatene i terninger. Skrell og finhakk løken. Ha tomatene og rødløken i en serveringsskål, og klem over saften fra den andre halvdelen av limen. Krydre med litt salt og pepper. Bland den ferdigkokte bulguren med tomatsalaten, eller server dem hver for seg.   
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter, eller til det er gjennomstekt.
 Rør inn yoghurten med limeskallet, og smak til med salt og pepper.
125 g Bulgur: 100 g (kokt) Yoghurt: 1–2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal.
God middag!