Roede
Laktosefri
Krydderstekt kylling
med spicy ovnsbakte grønnsaker, fullkornsbulgur og steinsoppdressingNy oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
- vann
Gulrøtter
2 stk
Gulbete
1 stk
Sitron
½ stk
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olje
½ ss
Salt
½ ts
Bulgur
125 g
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
¼ ts
Strimlet kyllingfilet
300 g
Persillade
½ pakke
Olje
½ ts
Vann
1–2 ss
Lettmajones
½ pakke
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Soyasaus
½ ss
Vann
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 491 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 49 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulrøttene og beten. Kutt gulrøttene i grove skiver på skrå og beten i båter. Del sitronen i to og skvis ut saften fra den ene halvdelen i en liten skål. Rør inn det røkte chilikrydderet, ½ ss olje, ½ ts salt og litt pepper. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over chiliblandingen. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend på grønnsakene midtveis i steketiden for et bedre resultat.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Bland gjerne de bakte grønnsakene inn i den ferdikokte bulguren.
Skrell og kutt løken i tynne ringer og ha dem i en skål. Rør inn resten av saften fra sitronen, litt salt og ¼ ts sukker. La løken marinere i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er lett gyllen og gjennomstekt. Krydre kyllingen med persilladen. Ha i 1–2 ss vann i pannen for å lage en sjy.
Ha majonesen i en skål, og bland inn steinsoppulveret og 1 ss vann, til dressingen har ønsket konsistens. Smak til med 1 ss soyasaus, og server dressingen til retten.
100 g kokt Bakte grønnsaker: 150 g Kylling: 125 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.
God middag!