Krydderstekt kylling med spicy ovnsbakte grønnsaker, fullkornsbulgur og steinsoppdressing
Roede
Laktosefri

Krydderstekt kylling

med spicy ovnsbakte grønnsaker, fullkornsbulgur og steinsoppdressing
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Gulrøtter
2 stk
Gulbete
1 stk
Sitron
½ stk
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olje
½ ss
Salt
½ ts
Bulgur
125 g
(Hvete)
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
¼ ts
Strimlet kyllingfilet
300 g
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Olje
½ ts
Vann
1–2 ss
Lettmajones
½ pakke
(Egg)
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Soyasaus
½ ss
(Soya)
Vann
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
491 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulrøttene og beten. Kutt gulrøttene i grove skiver på skrå og beten i båter. Del sitronen i to og skvis ut saften fra den ene halvdelen i en liten skål. Rør inn det røkte chilikrydderet, ½ ss olje, ½ ts salt og litt pepper. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over chiliblandingen. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend på grønnsakene midtveis i steketiden for et bedre resultat. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Bland gjerne de bakte grønnsakene inn i den ferdikokte bulguren. 
 Skrell og kutt løken i tynne ringer og ha dem i en skål. Rør inn resten av saften fra sitronen, litt salt og ¼ ts sukker. La løken marinere i laken frem til servering. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er lett gyllen og gjennomstekt. Krydre kyllingen med persilladen. Ha i 1–2 ss vann i pannen for å lage en sjy.
 Ha majonesen i en skål, og bland inn steinsoppulveret og 1 ss vann, til dressingen har ønsket konsistens. Smak til med 1 ss soyasaus, og server dressingen til retten.
100 g kokt Bakte grønnsaker: 150 g Kylling: 125 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.
God middag!