Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Smør
1 ss
Blomkålsuppe
400 g
Salt
Bacon
100 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Timian
1-3 stilk
Grønnkål
1 pakke
Egg
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er veldig godt å ha en liten stripe av baconfettet over suppen. Du kan også løfte smaken ved å la to knuste hvitløksfedd få steke med baconet den siste tiden. Om du vil ha krutonger i stedet for bagetter, kutt brødet i terninger og stek terningene i ovnen med litt olivenolje.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Sett over en kjele med vann til koking av egg. Ha blomkålsuppen i en kjele og varm forsiktig opp. Eventuelt kan du koke opp en stor kjele med vann, legge posen med suppe i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Smak til suppen med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne og ha i olje, timian og bacon. Stek baconet til det er sprøtt, og ta ut timianstilkene. Ha i grønnkål og stek videre til den faller sammen.
Stek langbrødene i ovnen i 3–4 minutter. Kok egget i 8 minutter, skyll det i kaldt vann, skrell det og del det i to.
Dryss bacon og grønnkål over suppen ved servering, og ha i egg. Server med langbrød og smør.
God middag!