Linseform med squash, persille og rotmoslokk

Linseform med squash, persille og rotmoslokk

3.97 (64)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Liste
Liste
Bilder
Linsemiks
1 pakke
Rotgrønnsaker i terninger
300 g
(Selleri)
Havrematfløte
1/2 pakke
(Gluten)
Purreløk
1/2 stk
Rødløk
1/2 stk
Aromasopp
1 pakke
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Tomatpuré
1/2 pakke
Squash
1/2 stk
Olje
Salt
Pepper
Soyasaus
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg noen rå purreløkskiver til side, finhakk dem og strø dem over retten ved servering!

Sett stekeovnen på 225 grader.
Tilbered linsene som anvist på pakken. Hell av vannet når linsene er ferdigkokte.
Kok rotgrønnsaksterningene i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene er helt møre. Hell av vannet, ha grønnsakene tilbake i kjelen og tilsett havrematfløten. Kjør det hele til en grov mos med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Snitt purreløken i to på langs, skyll den godt i kaldt vann og kutt den i skiver. Finhakk rødløken, og kutt aromasoppene i biter. Finhakk kruspersillen fra urtepakken. 
Varm opp en kjele eller en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek purreløken, rødløken og soppen i 4-5 minutter, til soppen er lett gyllen. Vend inn linsene, tomatpuréen, 1,5 dl vann og 2/3 av kruspersillen. Smak til med 1-2 spiseskjeer soyasaus og litt salt og pepper.
Kutt squashen i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek squashskivene i et lite minutt på hver side, eller til de er gylne. 
Pensle en stor ildfast form med litt olje. Legg annethvert lag med linsefyll og squashskiver i formen, til alt er brukt opp. Fordel rotmosen på toppen av fyllet, og stek formen i ovnen i 8-10 minutter.
Strø resten av kruspersillen over linseformen ved servering.
Tips! Denne uken får du en halv rød paprika til overs. Den kan du finhakke og steke sammen med grønnsakene og linsene i denne retten.
God middag!