Laktosefri
Glutenfri
Hjemmepanert sei med sterk kokossaus og syrlig agurksalat
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ta en reise til Asia med denne retten. Chili, kokos og sei er en fantastisk kombinasjon, dette er en fest for smaksløkene.
Ta en reise til Asia med denne retten. Chili, kokos og sei er en fantastisk kombinasjon, dette er en fest for smaksløkene.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Egg
- olje
- salt
- smør
- sukker
- vann
Jasminris
125 g
Kokoskrem
1 pakke
Srirachasaus
½–1 pakke
Vann
1 dl
Sukker
½ ts
Seifilet
325 g
Panering
75 g
Egg
1 stk
Smør
1 ss
Agurk
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 832 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 94 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finriv litt skall fra limen og ha i paneringen. Husk å skylle limen godt først.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bruk en visp og rør sammen kokoskremen, 1 dl vann og halve pakken med srirachasaus i en kjele. Kok opp, og la sausen koke over lav varme i 5–10 minutter, til den har tyknet litt. Tilsett ½ ts sukker og eventuelt litt mer av srirachasausen hvis du ønsker en sterkere saus.
Skyll fisken, tørk den lett med litt kjøkkenpapir, og krydre den med litt salt. Knekk egget i en skål, og visp det sammen. Ha paneringen i en bolle. Vend fisken i eggeblandingen, og deretter i paneringen (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek den panerte fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen og gjennomstekt.
Skyll agurken, og skrell gulroten. Skjær agurken og gulroten i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Ha grønnsakene i en skål, og bland inn saften fra halve limen, ½ ts sukker, chiliflakene og peanøttene. Smak til med mer saft fra limen, eller kutt resten i båter, og server til retten.
God middag!