Pulled pork med meksikansk ris og salat
Ny oppskrift
Under 25 min
0 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For enda rødere ris kan du tilsette litt tomatpuré rett før du tilsetter væsken. Bruk gjerne buljong i stedet for vann. Litt lime- eller sitronsaft rett før servering frisker opp retten.
Sett ovnen på 210 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med pulled pork i vannet og la den koke i 10–15 minutter.
Skyll risen i rennende kaldt vann. Finhakk løk og hvitløk, og fres det i en vid kjele med olje. Når løken er blank, ha i ris. Rør godt om og tilsett hakkede tomater og vann. Kok opp, vend om og legg på lokk. La det småkoke til risen er kokt. Det tar omtrent 15 minutter.
Løft posen med pulled pork opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og knus innholdet litt med hendene. Pass på, det er varmt! Hell kjøttet og stekekraften i en ildfast form. Ta en gaffel i hver hånd og riv svinekjøttet i strimler. Sett formen i ovnen og stek det strimlede kjøttet i 10–12 minutter. Rør inn BBQ-saus. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Strimle salat og skjær tomat i båter. Bland det sammen i en bolle.
Server pulled pork med ris og salat. Finhakk koriander og dryss den over ved servering.
God middag!