Pasta med bakt blomkålkrem
kylling og erterNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Hvitløksfedd
1 stk
Blomkål
1 stk
Gulbete
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
1½–2 pakke
Smør
1 ss
Pasta
200 g
Grønne erter
125 g
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Vann
1 dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 805 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du heller vil toppe retten med ertene, kan du koke dem i et dørslag i kjelen i 2 minutter.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Kok opp rikelig med lettsaltet vann til koking av pastaen.
Skrell og grovhakk hvitløken. Kutt blomkålen i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt gulbeten i båter. Fordel grønnsakene på hver sin side av et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Vend inn hvitløken med blomkålen. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre og har fått en lett stekeskorpe.
Ha kyllingen, kraften fra posene og 1 dl vann over i en ildfast form, og kle formen med aluminiumsfolie. Varm kyllingen under grønnsakene i ovnen, i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomvarm. Skjær kyllingen i skiver før servering.
Kok pastaen som anvist på pakken. Kok ertene med pastaen de siste 2 minuttene av pastaens koketid (se tips).
Ha omtrent halvparten av den bakte blomkålen over i et litermål, og tilsett buljongen og 1 ss smør. Kjør blomkålen til en glatt krem, mens du sper med kraften i kyllingformen fra steg 3, litt og litt, til ønsket konsistens. Rør inn den revne Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper.
Vend den bakte blomkålkremen sammen med pastaen og ertene. Topp retten med kyllingen, betebåtene og resten av blomkålen. God middag!
God middag!