Vegetar
Bulgursalat med ovnsbakte rotgrønnsaker, tranebær, ruccola og brie
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Her får du salt, varm ost med søte, ovnsbakte grønnsaker og syrlige tranebær, en nydelig kombinasjon. Bulguren gjør at du holder deg mett, lenge.
Her får du salt, varm ost med søte, ovnsbakte grønnsaker og syrlige tranebær, en nydelig kombinasjon. Bulguren gjør at du holder deg mett, lenge.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Rødbete
1 stk
Kålrot
300 g
Rødløk
½ stk
Rosmarin
1 bunt
Bulgur
125 g
Brie
½-1 pakke
Valnøtter
1 pakke
Ruccola
50 g
Tranebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 638 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn 2 ts flytende honning med grønnsakene før de ovnsbakes. Det vil forsterke den naturlig sødmen i rotgrønnsakene!
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell rødbeten og kålroten, og kutt dem i terninger på omtrent 2x2 cm. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel rødløken, kålroten og rødbeten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, 1–2 rosmarinstilker, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Ha i bulguren, litt salt og pepper. Hell i den mengden vann som står anvist på bulgurpakken, og gi det hele et oppkok. Legg lokk på kjelen, og skru ned til lav varme når det koker. La bulguren trekke i omtrent 10 minutter, og ta kjelen av varmen. La bulguren stå i omtrent 5 minutter til.
Ha osten over i en ildfast form med bakepapir. Strø over valnøttene, og stek osten og nøttene i ovnen i omtrent 10 minutter. Del osten i mindre biter ved servering.
Ha bulguren og de ovnsbakte grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn ruccolaen og tranebærene.
Topp salaten med valnøttene, og litt balsamicoeddik før servering, og server brien til retten.
God middag!