Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- smør eller solsikke-/rapsolje
Torskefilet
350 g
Kruspersille
½ pakke
Smør
2 ss
Salt
Rød paprika
1 stk
Smør eller solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Kruspersille
½ pakke
Sukkererter
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Ha alle jordskokkene i vasken. Vask jordskokkene godt slik at all jord blir borte. Ha dem over i en kjele og hell på vann til alle sammen ligger under vannet. For at jordskokkene skal bli ekstra gode, må du ha i 2 ss smør og litt salt. Nå skal jordskokkene koke i 15 minutter. Tar du tiden?
"Torsk på nye eventyr"
«JORDSKOKK» Jordskokk er en rot som har vært mat for indianerne i Sør- og Nord-Amerika i mange hundre år. Her i Norge ble den først omtalt så sent som på 1600-tallet. Jordskokken er roten til en grønn plante med gul blomst som kan strekke seg hele 2,5 meter over bakken. Du kan bruke den til nesten akkurat det samme som du bruker poteten til. Den varierer i størrelse, og kan være rund eller avlang. Den har en nøtteaktig, søt smak og har et så tynt skall at det også kan spises. Smak på den rå og etter at den er kokt. Hva likte du best?
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Vask jordskokkene godt. Ha dem i en kjele og hell på vann så det akkurat dekker. Tilsett salt og smør. La det småkoke til jordskokkene er møre. Det tar omtrent 15 minutter. Koketiden kan variere utifra størrelse, så sjekk gjerne med en kniv om de er møre. Hell av vannet og damp jordskokkene tørre. Ha gjerne på litt ekstra smør når de er ferdige.
Legg torsken i en ildfast form og ha på salt og pepper. Hakk persillen og fordel den utover fisken sammen med smør. Sett formen i ovnen og bak fisken i omtrent 12 minutter. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt paprika strimler. Stek paprika og sukkererter lett i en stekepanne med olje. Ha på hakket persille og smak til med salt og pepper.
Server bakt torsk med jordskokk og grønnsaker.
God middag!