Frijoles refritos - meksikansk bønnegryte med pico de gallo og nachochips
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Frijoles refritos - meksikansk bønnegryte med pico de gallo og nachochips

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
Frijoles refritos er en meksikansk bønnegryte. Servert med frisk salsa og sprø mais, er dette en svært populær middagsrett.

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Vann
    • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
    • sukker
    • rødvinseddik
    • olivenolje
    • salt
    • bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    Mais
    1 pakke
    Rødløk
    1 stk
    Vann
    1 dl
    Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
    ½ dl
    Sukker
    3 ss
    Hvitløksfedd
    ½ stk
    Svarte bønner
    1 pakke
    Three spice
    ½–1 pakke
    Vann
    1 dl
    Rødvinseddik
    1 ss
    Tomat
    1 stk
    Sjalottløk
    1 stk
    Rød chili
    ½–1 stk
    Koriander
    ½ bunt
    Lime
    ½ stk
    Nachochips
    50–100 g
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 662 kcal
    • Fett: 20 g
    • Karbohydrater: 93 g
    • Protein: 29 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
     Sil laken av maisen, og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olivenolje og salt, og stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til den er sprø. 
     Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
     Skrell og finhakk hvitløken. Sil og skyll bønenne. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 2–3 minutter. Tilsett hvitløken de siste 30 sekundene. Tilsett 1 dl vann, ønsket mengde av three spice krydderet, 1 ss rødvinseddik og litt salt. Kok opp og la det småkoke i 10–12 minutter. Bruk en stavmikser eller en stapper til å lage en grov mos av blandingen.
     Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll chilien og korianderen. Finhakk chilien og grovhakk korianderen. Bland det hele sammen i en skål og smak til med salt, olivenolje og saft fra limen.
    Server nachochipsene til retten.
    Lag en wrap med restene til lunsj!
    God middag!