Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Honning
- salt
- solsikke-/rapsolje
- tørket timian
Poteter
400–500 g
Gulrot i staver
125 g
Kålrot i staver
125 g
Sellerirot
¼ stk
Honning
1–2 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Kyllinglår
650 g
Tørket timian
2 ts
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet slik at det ikke sklir så lett. Få hjelp av en voksen til å skjære bort skallet på selleriroten. Del selleriroten i skiver og deretter i staver. Ha selleriroten på stekebrettet.
Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Sett over en kjele med vann til koking av poteter. Kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Skjær bort skallet på selleriroten og kutt den i staver. Fordel alle rotgrønnsakene utover et stekebrett og bland inn olje, honning, salt og pepper.
Fordel kyllinglårene over grønnsakene. Gni kyllingen inn med olje, salt, pepper og timian. Sett formen i ovnen og stek kylling og grønnsaker til kyllingen er gjennomstekt. Det tar omtrent 25–30 minutter. Stikk en spiss kniv i kyllinglåret der det er tykkest. Om det kommer blank saft ut, er det ferdig. Press sitronsaft over kyllingen når den er ferdig.
Varm forsiktig opp soppsausen i en liten kjele.
Server kyllinglår med rotgrønnsaker, kokte poteter og soppsaus.
God middag!