Sprøpanert sei med smørstekt spisskål, remulade og hurtigsyltet agurk
15-20

Sprøpanert sei med smørstekt spisskål, remulade og hurtigsyltet agurk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør

Sprøpanert sei og ovnsbakte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g
tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Stekt spisskål

spisskål
Spisskål
½ stk

Hurtigsyltet agurk

agurk
Agurk
½ stk
sitron
Sitron
½ stk

Til servering

remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 640 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Sprøpanert sei og ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Legg den panerte fisken på brettet når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. 
  3. Stekt spisskål: Del spisskålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kålbåtene i 2–3 minutter på hver side, til de får en gyllen farge. Krydre med litt salt og pepper.    
  4. Hurtigsyltet agurk: Skyll og kutt agurken i tynne skiver, og ha de i en skål. Press over litt saft fra sitronen og vend inn litt salt. La agurken marinere frem til servering. 
  5. Til servering: Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen, den syltede agurken og sitronbåtene til retten. God middag!