Utbenet kyllinglår i sataysaus med wokket kålblanding, basmatiris, eple og peanøtter
20-30
Laktosefri

Utbenet kyllinglår i sataysaus med wokket kålblanding, basmatiris, eple og peanøtter

Sataysaus er en fyldig peanøttsaus fra Indonesia som populært serveres til saftig kylling. Her får du også mild savoykål, friskt eple og syrlig lime.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Kylling i sataysaus

lime
Lime
½ stk
sataysaus uten nøtter
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Vann
½ dl

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Wokket kålblanding

savoykålblanding
Savoykålblanding
300 g

Tilbehør

grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 731 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke savoykålblandingen i ovnen, enten i formen med kyllingen, eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek blandingen i omtrent 10 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader. 
  2. Kylling i sataysaus: Del limen i to. Rør sammen sataysausen, soya- og ingefærsausen, saften fra den halve limen og ½ dl vann i en ildfast form. Fordel kyllingen i den ildfaste formen, og krydre med litt salt og pepper. Stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
  3. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Wokket kålblanding: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek savoykålblandingen i 2–3 minutter, eller til den har falt litt sammen. Krydre med litt salt og pepper. Stek blandingen i flere omganger, hvis det er for lite plass i pannen (se tips). 
  5. Tilbehør: Skyll og kutt eplet i terninger. Kutt resten av limen i båter. Server eplet, limebåtene og peanøttene til retten.