Hjemmelaget karrikrydret fiskegryte med seifilet, purre og flatbrød
30-40
Roede

Hjemmelaget karrikrydret fiskegryte med seifilet, purre og flatbrød

En hjemmelaget karrikrydret fiskegryte med sei, purre og poteter varmer godt!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • margarin
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper

Fiskegrytebase

karri
Karri
1 pakke
fiskebuljong
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
Margarin (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Vann
4–5 dl

Fiskegryte

purre
Purre
1 stk
poteter
Poteter
350 g
seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
sitron
Sitron
½ stk
juliennemiks med gulrot og selleri
Juliennemiks med gulrot og selleri (Selleri)
200 g

Flatbrød

flatbrød
Flatbrød (Hvete, Rug, Melk, Laktose)
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 624 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvetemelet kan erstattes med maisstivelse, som er naturlig glutenfritt.

  1. Fiskegrytebase: Smelt 2 ss margarin i en stor og vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel og karrien (se tips). Spe på med omtrent 4 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det hele småkoke i 5 minutter. Visp inn omtrent 5 dl melk. Kok opp under omrøring. 
  2. Fiskegryte: Del purren i to på langs. Skyll den fri for jord, og kutt den i strimler. Skyll og kutt potetene i små terninger. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær fisken i omtrent 2x2 cm store terninger. 
  3. Fiskegryte, fortsettelse: Ha potetene i gryten. Kok videre i 10–12 minutter, eller til de er møre. Rør om underveis, slik at fiskegryten ikke svir seg. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Spe gjerne ut gryten med mer vann eller melk hvis den blir for tykk. Tilsett purren, juliennegrønnsakene og fisken, og la det hele trekke i gryten i 4–5 minutter.
  4. Flatbrød: Server flatbrødene til retten.
  1. Gryte med fisk og grønnsaker: 500 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. Gryte med fisk og grønnsaker: 500 g inkludert 20 g flatbrød Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).