Storfegryte med jasminris
15-20

Storfegryte med jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Storfegryte

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
storfestrimler
Storfestrimler
250 g
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Smør (Melk)
1 ss
Vann
2 dl
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 640 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Grønnsaker: Skrell løken og gulroten. Grovhakk løken og kutt gulroten i skiver. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Børst av eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire.
  3. Storfegryte: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, uten å røre i det, til det har fått en stekeskorpe. Vend på kjøttet, og stek det i 2–3 minutter til. Krydre med salt og pepper. Stek gjerne kjøttet i to omganger slik at det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på en tallerken sammen med stekesjyen.
  4. Storfegryte, fortsettelse: Ha litt ny olje og 1 ss smør i stekepannen, og stek grønnsakene i 4–5 minutter, og ha det over i en gryte. Rør inn oksebuljongen og 1 ss hvetemel. Tilsett 2 dl vann, litt og litt, under omrøring, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 5 minutter. Ha kjøttet tilbake i gryten sammen med crème fraîchen rett før servering, og vend sammen. Smak til med salt og pepper.
  5. Vel bekomme!