Glutenfri
Ferske laksekarbonader med eple- og gulrot-tzatziki, ovnsbakte poteter og brokkoli
3.75 (79)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- smør
Delikatessepoteter
300 g
Brokkoli
1 stk
Grønt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Sukker
½ ts
Lakseburger
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 501 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 41 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Vend inn brokkolien på stekebrettet med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
Skyll eplet og skrell gulroten. Grovriv eplet og gulroten på et rivjern. Ha gulroten og eplet i en skål og vend inn yoghurten og ½ ts sukker. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre lakseburgerne med salt og pepper, og stek dem i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.
Vel bekomme!
God middag!