20-30
Salsicciaboller med tomatsalat, syltet rødløk og tzatziki
Disse italienske kjøttbollene, krydret med fennikel, muskat og koriander, faller i smak hos de fleste. Helt fantastiske å dyppe i en frisk tzatziki.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- vann
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
6 ss
Couscous
Couscous (Hvete)
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Tzatziki
Agurk
½–1 stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Salsicciaboller
Salsicciadeig
300 g
Tomatsalat
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 664 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og sette den i kjøleskapet.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 6 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Couscous: Tilbered couscous som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
- Tzatziki: Riv agurken på den grove siden av et rivjern, og klem ut vannet. Bland sammen agurken, yoghurten og persilladen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
- Salsicciaboller: Kna salsicciadeigen godt sammen, og rull deigen til kjøttboller. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
- Tomatsalat: Skyll ruccolaen, og kutt tomaten i skiver. Fordel ruccolaen og tomaten på et serveringsfat. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
- Med ønske om et godt måltid!