Limebakt laksefilet med potetpuré og teriyakismørsaus
20-30
Laktosefri

Limebakt laksefilet med potetpuré og teriyakismørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½–1 dl

Ovnsbakt grønnkål og sellerirot

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
grønnkål
Grønnkål
100 g

Limebakt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
lime
Lime
½ stk

Teriyakismørsaus

teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 657 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold gjerne skallet på potetene for en grovere, men mer næringsrik potetpuré.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Potetpuré: Skrell og kutt potetene i fire (se tips). Kok dem i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
  3. Ovnsbakt grønnkål og sellerirot: Skrell og kutt selleriroten i staver. Fordel sellerien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek sellerien i ovnen i omtrent 10 minutter.
  4. Limebakt laksefilet: Ta sellerien ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Legg fisken over grønnsakene. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern over laksen, og krydre med litt salt. Stek grønnsakene og fisken i ovnen i 8–10 minutter. 
  5. Teriyakismørsaus: Smelt 2 ss smør i en liten kjele. La det småkoke i omtrent 1 minutt, til det er lett gyllent. Tilsett ønsket mengde av teriyakisausen, og kok opp. Smak til med saft fra limen rett før servering. 
  6. Vel bekomme!