Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Bakt blomkålkrem
Hvitløksfedd
1 stk
Blomkål
1 stk
Gulbete
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1½–2 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Kylling
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Vann
1 dl
Pasta og erter
Pasta (Hvete)
200 g
Grønne erter
125 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 770 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 89 g
- Protein 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du heller vil toppe retten med ertene, kan du koke dem i et dørslag i kjelen i 2 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Kok opp rikelig med lettsaltet vann til koking av pastaen.
- Bakt blomkålkrem: Skrell og grovhakk hvitløken. Kutt blomkålen i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt gulbeten i båter. Fordel grønnsakene på hver sin side av et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Vend inn hvitløken med blomkålen. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre og har fått en lett stekeskorpe.
- Kylling: Ha kyllingen, kraften fra posene og 1 dl vann over i en ildfast form, og kle formen med aluminiumsfolie. Varm kyllingen under grønnsakene i ovnen, i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomvarm. Skjær kyllingen i skiver før servering.
- Pasta og erter: Kok pastaen som anvist på pakken. Kok ertene med pastaen de siste 2 minuttene av pastaens koketid (se tips).
- Bakt blomkålkrem, fortsettelse: Ha omtrent halvparten av den bakte blomkålen over i et litermål, og tilsett buljongen og 1 ss smør. Kjør blomkålen til en glatt krem, mens du sper med kraften i kyllingformen fra steg 3, litt og litt, til ønsket konsistens. Rør inn den revne Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper.
- Servering: Vend den bakte blomkålkremen sammen med pastaen og ertene. Topp retten med kyllingen, betebåtene og resten av blomkålen. God middag!