Pasta med bakt blomkålkrem, kylling og erter
20-30

Pasta med bakt blomkålkrem, kylling og erter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Bakt blomkålkrem

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
blomkål
Blomkål
1 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1½–2 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Kylling

Cajun sous vide-kyllingfilet
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Vann
1 dl

Pasta og erter

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
grønne erter
Grønne erter
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 770 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du heller vil toppe retten med ertene, kan du koke dem i et dørslag i kjelen i 2 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Kok opp rikelig med lettsaltet vann til koking av pastaen.
  2. Bakt blomkålkrem: Skrell og grovhakk hvitløken. Kutt blomkålen i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt gulbeten i båter. Fordel grønnsakene på hver sin side av et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Vend inn hvitløken med blomkålen. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre og har fått en lett stekeskorpe.
  3. Kylling: Ha kyllingen, kraften fra posene og 1 dl vann over i en ildfast form, og kle formen med aluminiumsfolie. Varm kyllingen under grønnsakene i ovnen, i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomvarm. Skjær kyllingen i skiver før servering. 
  4. Pasta og erter: Kok pastaen som anvist på pakken. Kok ertene med pastaen de siste 2 minuttene av pastaens koketid (se tips).
  5. Bakt blomkålkrem, fortsettelse: Ha omtrent halvparten av den bakte blomkålen over i et litermål, og tilsett buljongen og 1 ss smør. Kjør blomkålen til en glatt krem, mens du sper med kraften i kyllingformen fra steg 3, litt og litt, til ønsket konsistens. Rør inn den revne Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper. 
  6. Servering: Vend den bakte blomkålkremen sammen med pastaen og ertene. Topp retten med kyllingen, betebåtene og resten av blomkålen. God middag!