Pitabrød med krydret svinekjøttdeig, kålsalat og hummus
15-20

Pitabrød med krydret svinekjøttdeig, kålsalat og hummus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Kålsalat

strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Krydret svinekjøttdeig

rødløk
Rødløk
½ stk
svinekjøttdeig
Svinekjøttdeig
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
garam masala
Garam masala
½ pakke
Vann
½ dl

Grønnsaker

agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk

Pitabrød

pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk

Tilbehør

hummus
Hummus
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 791 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kålsalat: Ha den strimlede kålsalaten i en bolle, og vend inn urtedressingen. Smak til med salt og pepper.
  2. Krydret svinekjøttdeig: Skrell og finhakk halve rødløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og løken i 3–4 minutter, slik at kjøttet får litt stekeskorpe. Tilsett ½ dl vann, det tyrkiske krydderet og garam masalakrydderet, og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper, og la det stå på svak varme frem til servering.
  3. Grønnsaker: Skyll og kutt agurken i terninger, og skrell og kutt resten av rødløken fra steg 2 i tynne skiver. Ha løken og agurken i hver sin skål. 
  4. Pitabrød: Tilbered pitabrødene som anvist på pakken.
  5. Tilbehør: Server hummusen til retten, og fyll pitabrødene etter eget ønske. Vel bekomme!