Piccata di maiale con gnocchi, zucca in due modi e salvia

Italia

Laktosefri

Piccata di maiale con gnocchi, zucca in due modi e salvia

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser
Panert svinekam med gnocchi, gresskar på to måter, salvie og kapers.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Flaskegresskar
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Sitron
1 stk
Salvie
½–1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Hvetemel
1 dl
(Hvete)
Smør
1½ ss
(Melk)
Vann
1 dl
Gnocchi
250–300 g
(Gluten)
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 836 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til gnocchien.
Del gresskaret i to på langs og på tvers. Fjern den myke kjernen med en skje, og kutt bort skallet. Kutt gresskaret i grove biter. Fordel gresskarbitene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret i ovnen i omtrent 25 minutter. 
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll, tørk og grovhakk salvien.
 Bruk en kjøtthammer, kjevle eller bunnen av en liten kjele, og bank kjøttet til omtrent 1 cm tykkelse. Ha omtrent 1 dl hvetemel, litt salt og pepper på en tallerken, og vend kjøttet i melet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett 1 ts hvetemel, 1½ ss smør, hønsebuljongen, salvien og 1 dl vann i pannen. Kok opp, og smak til med skallet og saften fra sitronen. Skru ned til lav varme, og ha kjøttet tilbake i pannen med sausen.
Tilbered gnocchien som anvist på pakken i vannet fra punkt 1.
Ha halvparten av de ferdigstekte gresskarbitene og 1 ss smør i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør det sammen til en jevn purè. Smak til med salt og pepper. 
 Skyll ruccolaen. Server Piccata di maiale med gnocchien, gresskarpurèen og gresskarbitene, og topp med ruccolaen. 
God middag!