Piccata di maiale con gnocchi, zucca in due modi e salvia
25-35
Laktosefri

Piccata di maiale con gnocchi, zucca in due modi e salvia

Panert svinekam med gnocchi, gresskar på to måter, salvie og kapers.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Gresskar på to måter

flaskegresskar
Flaskegresskar
1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Piccata di maiale

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
sitron
Sitron
1 stk
salvie
Salvie
½–1 pakke
mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Smør (Melk)
1½ ss
Vann
1 dl

Gnocchi

gnocchi
Gnocchi (Gluten)
250–300 g

Servering

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 836 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til gnocchien.
  2. Gresskar på to måter: Del gresskaret i to på langs og på tvers. Fjern den myke kjernen med en skje, og kutt bort skallet. Kutt gresskaret i grove biter. Fordel gresskarbitene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret i ovnen i omtrent 25 minutter. 
  3. Piccata di maiale, forberedelse: Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll, tørk og grovhakk salvien.
  4. Piccata di maiale: Bruk en kjøtthammer, kjevle eller bunnen av en liten kjele, og bank kjøttet til omtrent 1 cm tykkelse. Ha omtrent 1 dl hvetemel, litt salt og pepper på en tallerken, og vend kjøttet i melet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken.
  5. Piccata di maiale, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett 1 ts hvetemel, 1½ ss smør, hønsebuljongen, salvien og 1 dl vann i pannen. Kok opp, og smak til med skallet og saften fra sitronen. Skru ned til lav varme, og ha kjøttet tilbake i pannen med sausen.
  6. Gnocchi: Tilbered gnocchien som anvist på pakken i vannet fra punkt 1.
  7. Gresskar på to måter, fortsettelse: Ha halvparten av de ferdigstekte gresskarbitene og 1 ss smør i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør det sammen til en jevn purè. Smak til med salt og pepper. 
  8. Servering: Skyll ruccolaen. Server Piccata di maiale med gnocchien, gresskarpurèen og gresskarbitene, og topp med ruccolaen.