Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med mangosalat og couscous
20-30
Laktosefri

Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med mangosalat og couscous

Denne mangosalaten har alt. Sprø salat, søt mango, syrlig lime og sting fra chilien. Et fargerikt tilbehør til den glaserte kyllingen.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Soya- og ingefærglaserte kyllinglår

kyllinglår
Kyllinglår
520 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Couscous

couscous
Couscous (Hvete)
125 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke

Mangosalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
mango
Mango
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk
lime
Lime
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 896 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del kyllingen i leddet for å kutte ned på steketiden. Er mangoen umoden? La den ligge en dag eller to i romtemperatur. Om du legger den i en pose sammen med et eple, vil det også fremskynde modningsprosessen.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Soya- og ingefærglaserte kyllinglår: Legg kyllingen i en ildfast form (se tips), og vend inn soya- og ingefærsausen, litt salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt.
  3. CouscousTilbered couscousen som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.
  4. Mangosalat: Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Kutt vekk skallet på mangoen og skyll tomaten. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Kutt mangoen og tomaten i terninger. Ha salaten, mangoen og tomaten i en bolle, og klem over ønsket mengde saft fra limen. Bland inn sesamfrøene, chilien og 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. 
  5. Vel bekomme!