20-30
Laktosefri
Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med mangosalat og couscous
Denne mangosalaten har alt. Sprø salat, søt mango, syrlig lime og sting fra chilien. Et fargerikt tilbehør til den glaserte kyllingen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
Soya- og ingefærglaserte kyllinglår
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Couscous
Couscous (Hvete)
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Mangosalat
Hjertesalat
1 stk
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Rød chili
½ stk
Lime
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 882 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del kyllingen i leddet for å kutte ned på steketiden. Er mangoen umoden? La den ligge en dag eller to i romtemperatur. Om du legger den i en pose sammen med et eple, vil det også fremskynde modningsprosessen.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Soya- og ingefærglaserte kyllinglår: Legg kyllingen i en ildfast form (se tips), og vend inn soya- og ingefærsausen, litt salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt.
- Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.
- Mangosalat: Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Kutt vekk skallet på mangoen og skyll tomaten. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Kutt mangoen og tomaten i terninger. Ha salaten, mangoen og tomaten i en bolle, og klem over ønsket mengde saft fra limen. Bland inn sesamfrøene, chilien og 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!