Grønnsaks- og kikertgryte med nudler og peanøtter

Godt og rimelig

Laktosefri
Vegetar

Grønnsaks- og kikertgryte med nudler og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • soyasaus
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Kikerter
380 g
Rød currypaste
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Maisstivelse
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 692 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 86 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en mer barnevennlig rett, kan du ha i mindre av currypasten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og sett på en kjele med lettsaltet vann til koking av nudlene. 
Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell gulrøttene og løken, og skyll stangsellerien. Kutt gulrøttene og sellerien i små terninger, og grovhakk løken. Sil og skyll kikertene. Fordel kikertene og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek kikertene og brokkolien i ovnen i 10–15 minutter, til de er gylne og sprø.
Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene og sellerien i omtrent 2 minutter. Tilsett currypasten og buljongen, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Bland maisstivelsen i en kopp med 2 dl vann, og ha det i gryten sammen med kokoskremen. La gryten få et oppkok, skru ned varmen, og la gryten småkoke i omtrent 15 minutter, eller til grønnsakene er møre. Smak til med soyasaus og pepper. 
Tilbered nudlene som anvist på pakken, i vannet fra steg 1.
Topp retten med peanøttene og de bakte grønnsakene. Vel bekomme! 
God middag!