Grønnsaks- og kikertgryte med nudler og peanøtter
20-30
Laktosefri
Vegetar

Grønnsaks- og kikertgryte med nudler og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • soyasaus
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Grønnsaks- og kikertgryte

brokkoli
Brokkoli
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
stangselleri
Stangselleri (Selleri)
1 stilk
kikerter
Kikerter
380 g
rød currypaste
Rød currypaste
½–1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2 dl

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Topping

peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 692 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en mer barnevennlig rett, kan du ha i mindre av currypasten.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og sett på en kjele med lettsaltet vann til koking av nudlene. 
  2. Grønnsaks- og kikertgryte: Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell gulrøttene og løken, og skyll stangsellerien. Kutt gulrøttene og sellerien i små terninger, og grovhakk løken. Sil og skyll kikertene. Fordel kikertene og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek kikertene og brokkolien i ovnen i 10–15 minutter, til de er gylne og sprø.
  3. Grønnsaks- og kikertgryte, fortsettelse: Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene og sellerien i omtrent 2 minutter. Tilsett currypasten og buljongen, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Bland maisstivelsen i en kopp med 2 dl vann, og ha det i gryten sammen med kokoskremen. La gryten få et oppkok, skru ned varmen, og la gryten småkoke i omtrent 15 minutter, eller til grønnsakene er møre. Smak til med soyasaus og pepper. 
  4. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken, i vannet fra steg 1.
  5. Topping: Topp retten med peanøttene og de bakte grønnsakene. Vel bekomme!