Basilikumkremet pasta med bakt paprika og mozzarella
20-30
Vegetar

Basilikumkremet pasta med bakt paprika og mozzarella

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • salt
  • pepper
  • olje

Bakte grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
1 stk
squash
Squash
½–1 stk
spinat
Spinat
50 g

Kremet pasta

casarecce
Casarecce (Hvete)
200 g
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
½–1 pakke
basilikumolje
Basilikumolje
½–1 pakke
Pastavann
1–2 dl

Servering

mozzarella
Mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 738 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne over litt flaksalt, olivenolje og kvernet sort pepper på mozzarellaen. Du kan også bake mozzarellaen sammen med grønnsakene i ovnen i omtrent 8 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Bakte grønnsaker: Skyll og kutt paprikaen og squashen i strimler. Ha grønnsakene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre og har fått en lett stekeskorpe. Skyll spinaten, og vend den inn med paprikaen og squashen når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. 
  3. Kremet pasta: Kok pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 1–2 dl av pastavannet når pastaen siles. 
  4. Kremet pasta, fortsettelse: Ha fløten over i en liten kjele og kok opp på middels høy varme. Rør inn basilikumoljen, og smak til med salt og pepper. Spe på med ønsket mengde av pastavannet, og vend sausen inn med den ferdigkokte pastaen.
  5. Servering: Hell laken av mozzarellaen og riv den i mindre remser. Topp den kremede pastaen med de bakte grønnsakene og mozzarellaen (se tips). God middag!