Laktosefri
Glutenfri
Rekebowl med ingefærsyltet rødkål, kokt egg, chilimajones og sesamfrø
3.99 (115)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- soyasaus
Jasminris
125 g
Ingefær
½ bit
Rødkål
300 g
Vann
1 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ss
Egg
2 stk
Reker
200 g
Lime
1 stk
Ingefær
½ bit
Soyasaus
1 ss
Sukker
1 ss
Agurk
½ stk
Spinat
50 g
Chilimajones
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 699 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 91 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kok opp 1 dl vann, 1 ss eddik og 2 ss sukker i en liten kjele, og ta den av varmen når sukkeret er løst opp. Skrell og finhakk hele ingefæren. Kutt rødkålen i tynne strimler. Ha rødkålen og halvparten av ingefæren i en serveringsskål, og hell over syltelaken. Rør om, og la rødkålen stå på benken frem til servering.
Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i omtrent 8 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene under kaldt vann i omtrent 30 sekunder. Skrell og del eggene i to.
Ha rekene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha rekene over i en serveringsskål. Del limen i to, og press saften fra limen over rekene. Rør inn resten av den finhakkede ingefæren, 1 ss soyasaus og 1 ss sukker.
Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og tørk spinaten.
Ha risen i skåler, og fordel rekene, rødkålen, eggene, agurken og spinaten oppå. Topp med chilimajonesen og sesamfrøene.
God middag!