Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Kalamataoliven
- salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren er den spiseklar. Strø gjerne over finhakkede urter ved servering.
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Skjær potetene i tynne skiver eller båter og ha dem over i en smurt ildfast form. Ha på olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetene i 15–20 minutter.
Finhakk hvitløk og kutt paprika i terninger. Surr hvitløk og paprika i en stekepanne eller gryte med olje. Hell på hakkede tomater og la det koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett hakket vårløk og eventuelt oliven og sett blandingen til side.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med papir. Del den i porsjonsstykker. Krydre stykkene med salt og pepper.
Når potetene har vært i ovnen i 15–20 minutter, ta formen ut av ovnen. Legg fiskestykkene oppå potetene og hell over tomatsausen. Sett formen tilbake i ovnen og bak videre i omtrent 10 minutter, til fisken er gjennomstekt og potetene er møre (se tips).
Server tomatbakt torsk med vårløk og poteter.
Torsk: 150 g Potet: 150 g Grønnsaker og tomatsaus Kcal: 350
God middag!