Tikka masalakylling med villris og granateplesalat
Roede

Tikka masalakylling med villris og granateplesalat

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Villrisblanding
125 g
Rødløk
1 stk
Kikerter
1 pakke
Olje
1 ss
Strimlet kyllingfilet
300 g
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Kokosmelk
1 pakke
Vann
½ dl
Koriander
1 bunt
Hjertesalat
1 stk
Granateple
1 stk
Appelsin
1 stk
Olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Se hvordan du renser et granateple på Godtleverts Youtubekanal. Ha litt lime eller sitronsaft i salaten. Det gir litt syrlighet, som passer godt til den kokoskremete tikkaen.

Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske om det er nødvendig.
Skyll kikertene og kutt rødløk i skiver.
Forvarm en stor stekepanne eller en vid kjele og ha i olje. Stek kyllingkjøttet og løken omtrent 4–5 minutter, og vend inn tika masala-paste. Stek i 2 minutter til, vend om underveis. Ha i kikerter, kokosmelk og en skvett vann og kok opp. La dette småkoke i omtrent 3–4 minutter, under lokk, til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med litt salt.
Skyll og tørk hjertesalat. Kutt eller riv den i strimler. Rens ut kjernene av granateplet (se tips). Skjær av appelsinskallet og del appelsinen i fileter. Bland sammen salaten og frukten og vend inn olivenolje og litt pepper. 
Skyll koriander og rist av vannet. Grovhakk og strø over retten ved servering.
Server tikka masalakylling med villris, granateplesalat og koriander.
250 g Ris: 100 g Salat: 125 g Energiinnhold: ca 560 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram) 
God middag!