Okonomiyaki - Japansk kålpannekake med soyamarinert sopp, sesamfrø og vårløk

Japan

Vegetar

Okonomiyaki - Japansk kålpannekake med soyamarinert sopp, sesamfrø og vårløk

4.1 (106)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • hvetemel
  • salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Sjampinjong
200 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Vann
½ dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
½ ss
Vårløk
1 pakke
Reddiker
½ bunt
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lettmelk
1½ dl
(Melk, Laktose)
Egg
3 stk
(Egg)
Hodekål
300 g
Hvetemel
1½ dl
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 724 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft. 
 Børst soppen fri for eventuelle jordrester og del dem i fire. Ha soya- og ingefærsausen, ½ dl vann, 2 ss eddik og ½ ss sukker i en kjele og kok opp. Tilsett soppen og la det koke på middels høy varme i 1 minutt. Skru av varmen, og la soppen trekke i laken frem til servering.     
Skyll vårløken, reddikene og korianderen. Kutt vårløken og reddikene i tynne skiver og grovhakk korianderen. 
Pisk sammen 1½ dl hvetemel, 1½ dl melk, eggene og litt salt til en jevn røre i en stor bolle. Strimle kålen tynt, og vend den inn i røren.   
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av kålpannekakerøren i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Legg kålpannekaken over på et stekebrett med bakepapir, og hold den varm i ovnen imens du steker resten av røren. 
Del pannekakene i fire og fordel dem på tallerkener. Ha over aiolien, teriyakisausen, den soyamarinerte soppen, vårløken, reddikene, sesamfrøene og korianderen. Håper det smaker!  
God middag!