Vårlig bulgursalat med nektarin, panert middagsost og hvitløksdressing
20-30
Vegetar

Vårlig bulgursalat med nektarin, panert middagsost og hvitløksdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • hvetemel
  • smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Panert middagsost

egg
Egg (Egg)
2 stk
panering
Panering
1 pakke
middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Hvetemel
1 dl

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Smør (Melk)
1 ss

Salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
nektarin
Nektarin
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Olivenolje
1 ss

Servering

hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 675 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Middagsosten kan stekes uten panering hvis du heller vil det, eller serveres kald. Stek da paneringen i en stekepanne med litt olje i et par minutter, og topp salaten med den.

  1. Panert middagsost: Ha 1 dl hvetemel, litt salt og pepper på en tallerken. Knekk eggene i en vid skål, og visp dem sammen med en gaffel. Ha paneringen i en egen skål. Vend osten først i hvetemelet, deretter i eggeblandingen og til slutt i paneringen. Ha de panerte osteskivene over på et fat.   
  2. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn 1 ss smør i den ferdigkokte bulguren. 
  3. Salat: Kutt vekk enden på salaten, og skyll den, agurken og nektarinen i kaldt vann. Kutt salaten i strimler, agurken i terninger og nektarinen i båter. Ha det hele i en serveringsskål og smak til med litt salt, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik. 
  4. Panert middagsost, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek de panerte osteskivene i omtrent 2 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Ha osteskivene over på litt kjøkkenpapir, og krydre dem med litt salt og pepper. Kutt middagsosten i mindre skiver før servering.   
  5. Servering: Vend gjerne bulguren inn med salaten og topp med den panerte middagsosten. Server hvitløksdressingen til retten. God middag!