15-20
Glutenfri
Pannestekt hysefilet med ovnsbakte poteter, brokkoli og smørsaus
Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter
Delikatessepoteter
300 g
Brokkoli
Brokkoli
1 stk
Pannestekt hysefilet
Hysefilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
½ ss
Smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 502 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 30 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken i ovnen sammen med potetene. Da har du fisken i en smurt ildfast form. Krydre den med salt og pepper, og topp med litt smør. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll potetene. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Brokkoli: Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok brokkolien i 3–4 minutter, eller til det er mørt.
- Pannestekt hysefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden.
- Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, kok opp på middels varme under omrøring.
- Vel bekomme!