Marinert svinefilet med ovnsbakte poteter, smørstekt kål og tomatsalat
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Marinert svinefilet med ovnsbakte poteter, smørstekt kål og tomatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Ovnsbakte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke

Tomatsalat

cherrytomater
Cherrytomater
½–1 pakke
gul løk
Gul løk
1 stk
sitron
Sitron
1 stk
Olivenolje
½ ss

Marinerte svinefileter

marinerte filetstykker av svin
Marinerte filetstykker av svin
300 g

Smørstekt kål

finsnittet hodekål
Finsnittet hodekål
150 g
Smør (Melk)
1 ss

Servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 685 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 42 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også krydre aiolien med urtemiksen, og bruke den som en dip til potetene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll potetene og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen i potetene, når de er ferdigstekte. 
  3. Tomatsalat: Skyll tomatene, og skrell og finhakk løken. Ha grønnsakene over i en serveringsskål og bland inn ½  ss olivenolje, saft fra sitronen, og litt salt og pepper.
  4. Marinerte svinefileter: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i omtrent 5 minutter. 
  5. Smørstekt kål: Varm opp stekepannen fra punkt 4 til høy varme, og ha i litt ny olje. Tilsett kålen og stek den i omtrent 3 minutter under omrøring. Vend inn 1 ss smør, og la kålen stå på svak varme frem til servering. Smak til med litt salt og pepper. 
  6. Servering: Server aiolien til retten. God middag!