Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- skalldyr,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
Vårruller
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Mynte
1 bunt
Reker (Skalldyr)
1 pakke
Rispapir
1 pakke
Strimlet kålsalat
120 g
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Hoisin- og peanøttsaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 840 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett grønnsakene, urtene og rekene i hver sine skåler på bordet, og en bolle med varmt vann i midten av bordet. Så kan alle rulle sine egne vårruller!
- Vårruller: Skrell gulroten og skyll agurken og mynten. Kutt agurken og gulroten i strimler, og dra av myntebladene. Ha rekene i en skål.
- Hoisin- og peanøttsaus: Rør sammen sesam- og chilisausen, hoisinsausen og peanøttene i en skål. Smak til med saft fra limen. Server dippsausen til retten.
- Vårruller, fortsettelse: Fyll et dypt fat eller bolle med varmt vann (se tips). Dypp ett og ett rispapir i vannet i 5 sekunder. Legg det over på en tallerken mens arket fortsatt er litt stivt (det vil mykne etterhvert som du fyller det). Fyll rispapiret med rekene, agurk- og gulrotstrimlene, kålsalaten, chilimajonesen og myntebladene. Løft rispapiret fra undersiden og over fyllet. Brett så inn hver av kortsidene og rull sammen til en stram rull.
- Vel bekomme!