35-45
Laktosefri
Bacalao med lettsaltet torsk og grove bagetter
Salt og saftig torsk, fyldige tomater og løk i en smakfull harmoni. En autentisk matopplevelse med middelhavske smaker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- bygg,
- havre,
- fisk,
- hvete
Basisvarer
- sukker
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Bacalao
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Chiliflak
½–1 pakke
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
1 ss
Tilbehør
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 978 kcal
- Fett 54 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spe bacalaoen med litt vann hvis du synes at det trengs mer væske.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Bacalao: Skyll og kutt potetene i skiver, og kok dem i lettsaltet vann i 10–15 minutter. Skrell løken og hvitløken. Skyll og rens paprikaen. Del løken og paprikaen i to og kutt dem i skiver. Finhakk hvitløken. Sil vannet fra potetene når de er ferdigkokte.
- Bacalao, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, de hakkede tomatene, chiliflakene og 1 ts sukker. La det hele småkoke i 10 minutter. Skjær fisken i store terninger. Vend de kokte potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter. Krydre med salt og grovkvernet sort pepper.
- Tilbehør: Stek bagetten som anvist på pakken. Del brødet i skiver før servering.
- Servering: Topp bacalaoen med 1 ss olivenolje ved servering.