20-30
Glutenfri
Gyrostallerken med hjemmelaget mild tzatziki og ovnsbakte poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Grønnsaker
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Mild tzatziki
Agurk
½ stk
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Olivenolje
1 ss
Gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 587 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Ovnsbakte poteter: Skrell og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Grønnsaker: Skyll hele agurken og kutt halvparten i terninger. Skyll og kutt tomaten i båter. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
- Mild tzatziki: Riv resten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha agurken i en serveringsskål. Bland inn yoghurten, 1 ss olivenolje og smak til med salt og pepper.
- Gyroskjøtt: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
- God middag!