Gyrostallerken med hjemmelaget mild tzatziki og ovnsbakte poteter
20-30
Glutenfri

Gyrostallerken med hjemmelaget mild tzatziki og ovnsbakte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Grønnsaker

agurk
Agurk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk

Mild tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Olivenolje
1 ss

Gyroskjøtt

grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 587 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Ovnsbakte poteter: Skrell og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre. 
  2. Grønnsaker: Skyll hele agurken og kutt halvparten i terninger. Skyll og kutt tomaten i båter. Fordel grønnsakene på et serveringsfat. 
  3. Mild tzatziki: Riv resten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha agurken i en serveringsskål. Bland inn yoghurten, 1 ss olivenolje og smak til med salt og pepper.  
  4. Gyroskjøtt: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, eller til det er gjennomvarmt. 
  5. God middag!