Laktosefri
Glutenfri
Salsicciaruller med chipotlepoteter og eplesalat
4.21 (1092)
Under 30 min
8 Ingredienser
Det meksikanske chipotlekrydderet gir potetene en røyket smak og et fyldig sting. Det perfekte tilbehøret til deilige italienske salsicciaruller.
Det meksikanske chipotlekrydderet gir potetene en røyket smak og et fyldig sting. Det perfekte tilbehøret til deilige italienske salsicciaruller.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- melk
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
Poteter
350 g
Chipotlemiks
½ pakke
Aioli
½ pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Salsicciadeig
300 g
Panering
¼ pakke
Salt
½ ts
Melk
¼ dl
Grønt eple
1 stk
Tobladssalat
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 654 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 54 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt kaldt vann på hendene når du ruller deigen, så setter den seg ikke fast på fingrene dine.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i store terninger. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og chipotlemiksen. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Topp de ferdigstekte potetene med aiolien og tomatsalsaen.
Bland sammen salsicciadeigen, ½ ts salt, paneringen og ¼ dl melk i en bolle. Form deigen til litt store ruller, og klem dem litt flate. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek salsicciarullene i 4–5 minutter, til de er gjennomstekte.
Kutt eplet i skiver. Ha epleskivene og salaten i en serveringsskål. Drypp over litt olivenolje og eddik.
Bon appétit!
God middag!