Tonkatsu - Japansk svineschnitzel med spisskål-slaw, sesamfrø og lime

Japan

Laktosefri

Tonkatsu - Japansk svineschnitzel med spisskål-slaw, sesamfrø og lime

4.29 (738)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • soyasaus
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
Ris
135 g
Ingefær
½ bit
Spisskål
½–1 bit
Chiliflak
½–1 pakke
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sukker
½ ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Soyasaus
½ ss
(Soya)
Svinekam i skiver
300 g
Egg
1 stk
(Egg)
Panering
50 g
Hvetemel
½ dl
(Hvete)
Lime
½ stk
Teriyakisaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 968 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 97 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv ingefæren. Strimle kålen tynt. Ha ingefæren og kålen i en bolle og tilsett ½ ts sukker, ønsket mengde chiliflak, ½ ss eddik, ½ ss soyasaus og aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.  
Krydre kjøttet med salt og pepper på begge sider. Knekk egget i en skål og pisk det lett sammen med en gaffel. Ha ½ dl hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend kjøttet først i melet, så i egget og til sist i paneringen.       
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek schnitzlene i omtrent 3 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt. Kutt kjøttet i strimler før servering. 
Del limen i båter. Server schnitzlene sammen med risen, spisskål-slawen, teriyakisausen, sesamfrøene og limen. God middag!   
God middag!