Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- soya
Basisvarer
- eplesidereddik
- soyasaus
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- olivenolje
Fries
Poteter
350 g
Kålsalat
Rødløk
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Eplesidereddik
½ ss
Sprø grønnkål
Grønnkål
50 g
Svinekjøttdeig
Kjøttdeig av svin
300 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Topping
Rød chili
1 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 618 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 37 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skyll de kuttede potetstavene i rennende vann et par ganger for å vaske ut stivelsen. Da får du et ekstra sprøtt resultat. Stek løken med kjøttdeigen, hvis du heller foretrekker det.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Fries: Skyll og kutt potetene i staver (se tips). Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og sprø.
- Kålsalat: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha kålsalaten og løken i en bolle og vend inn ½ ss eddik, litt olivenolje, salt og pepper.
- Sprø grønnkål: Ha grønnkålen i en bolle og vend inn litt olje. Legg grønnkålen på stekebrettet med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes steketid.
- Svinekjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Ha over 1 ss soyasaus, og krydre med litt pepper.
- Topping: Skyll og kutt chilien i tynne ringer. Fordel friesene utover et serveringsfat, eller på tallerkener. Ha over kjøttdeigen, og topp med aiolien, den friske chilien og den sprø grønnkålen. Server kålsalaten ved siden av, eller legg den over frisene som topping.