Enkel bacalao med lettsaltet torsk og paprika
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Enkel bacalao med lettsaltet torsk og paprika

Salt og saftig torsk, fyldige tomater og løk står for en autentisk matopplevelse med middelhavsinspirerte smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • fisk

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Bacalao

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønn paprika
Grønn paprika
1 stk
kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
chiliflak
Chiliflak
¼ pakke
lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
165 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 623 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt røkt paprikapulver i skapet? Det passer godt inn her! Sorte oliven er heller aldri feil i en bacalao. Server gjerne brød ved siden av.

  1. Bacalao: Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Rens og kutt paprikaen i store terninger. Kutt potetene i fire.
  2. Bacalao, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, de hakkede tomatene, chiliflakene og 1 ts sukker. La det hele småkoke i 10 minutter. Skjær fisken i store terninger. Vend potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper.
  3. Servering: Ha 1 ss olivenolje og litt grovkvernet pepper over retten ved servering.