Kyllingfilet i soya- og ingefærsaus med brokkolisalat og fullkornsris
20-30
Roede
Laktosefri

Kyllingfilet i soya- og ingefærsaus med brokkolisalat og fullkornsris

Denne salaten må du smake: sprø brokkoli, søt klementin og frisk spinat får litt sting fra chiliflak og krønsj fra sesamfrø - perfekt tilbehør til saftig kylling.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • hvetemel
  • vann
  • soyasaus

Ris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Brokkolisalat

brokkoli
Brokkoli
1 stk
spinat
Spinat
50 g
klementin
Klementin
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss

Kylling i soya- og ingefærsaus

rødløk
Rødløk
1 stk
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Olje
1 ts
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
1–2 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 585 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Brokkolisalat: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 3 minutter. Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt klementinen i biter. Bland sammen brokkolien, spinaten, klementinen og litt olivenolje i en serveringsskål, og smak til med litt soyasaus. Topp salaten med sesamfrøene og ønsket mengde av chiliflakene.  
  3. Kylling i soya- og ingefærsaus: Skrell og kutt rødløken i skiver. Ha kraften fra kyllingpakken i en skål, og skjær kyllingen i to.
  4. Kylling i soya- og ingefærsaus, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 4–5 minutter, til kyllingen er gyllen. Snu på kyllingen midtveis i steketiden. Ha kyllingen over på en tallerken. Rør inn ½ ss hvetemel, kraften fra kyllingpakken, hønsebuljongen, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann med løken i stekepannen. La sausen småkoke i omtrent 3 minutter, og legg kyllingen tilbake i sausen det siste minuttet. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
  5. God middag!
  1. Kylling: 125 g Ris: 100 g Grønnsaker: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal.