Wok med kjøttdeig av storfe, svin og linser, friske grønnsaker, mynte og fullkornsnudler
25-35
Roede
Laktosefri

Wok med kjøttdeig av storfe, svin og linser, friske grønnsaker, mynte og fullkornsnudler

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • pepper
  • salt

Wok

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
mynte
Mynte
½ pakke
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
lime
Lime
½ stk
Olje
1 ss

Nudler

fullkornsnudler
Fullkornsnudler (Egg, Hvete)
100 g

Topping

lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
mynte
Mynte
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 629 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele til nudlene.
  2. Wok, forberedelse: Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og deretter i skiver på skrå. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Skyll og grovhakk hele mynten.
  3. Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken i vannet fra punkt 1.
  4. Wok: Varm opp en wokpanne eller stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett halvparten av den kinesiske woksausen. Stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt, og smak til med resten av woksausen, og eventuelt litt soyasaus. Ha kjøttdeigen over på en tallerken. 
  5. Wok, fortsettelse: Skyll eller tørk av pannen fra forrige punkt med et kjøkkenpapir. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Wok gulrøttene og løken i 2–3 minutter. Ha i grønnkålen det siste minuttet av steketiden. Skvis over litt saft fra limen, og krydre med salt og pepper. Vend inn halvparten av mynten før servering. 
  6. Topping: Kutt resten av limen i båter. Topp retten med peanøttene og resten av mynten, og server limebåtene til.
  1.  Wok: 200 g Nudler: 100g (kokt) Peanøtter: 10 g Energiinnhold: ca. 530 kcal.  Kcal uten peanøtter 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).