Kikertfritters med frisk rødkålsalat, søtpotetbåter og lett urtedressing
20-30
Vegetar

Kikertfritters med frisk rødkålsalat, søtpotetbåter og lett urtedressing

Kikertfrittersene får nydelig konsistens når de stekes, knasende sprø. Chilikrydderet gir søtpotetbåtene et lite sting, perfekt til den friske salaten.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • egg
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper

Kikertfritters

kikerter
Kikerter
1 pakke
mais
Mais
1 pakke
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g
Egg
1 stk
Hvetemel (Hvete)
40 g

Søtpotetbåter

søtpotet
Søtpotet
1 stk
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke

Rødkålsalat

valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
rødt eple
Rødt eple
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rødkål
Rødkål
100 g
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
tranebær
Tranebær
1 pakke
lime
Lime
1 stk

Tilbehør

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 935 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne deigen til kikertfrittersene dagen før, og la dem stå i kjøleskapet over natten.

  1. Varm opp stekeovnen til 215 grader varmluft.
  2. Kikertfritters: Sil laken av kikertene og maisen, og skyll det i kaldt vann. Skyll, tørk og finhakk persillen. Visp sammen 1 egg i en skål. Vend inn kikertene, maisen, den revne osten, 40 g hvetemel og halvparten av persillen. Krydre med litt salt og pepper.
  3. Søtpotetbåter: Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel båtene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og den røkte chilimixen. Stek søtpotetbåtene i ovnen i 15–20 minutter.
  4. Rødkålsalat: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist valnøttene i 1–2 minutter, til de har fått litt farge. Grovhakk valnøttene. Skyll og kutt eplet i terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Vend sammen rødkålen, gulroten, eplet, valnøttene, resten av persillen og tranebærene i en salatbolle. Klem over saften fra limen.
  5. Kikertfritters, fortsettelse: Bruk stekepannen fra steg 4, og ha i litt olje. Lag kikertfrittersene av omtrent 2 ss røre. Stek frittersene i 3–4 minutter på en side, før du snur dem. Press frittersene litt flate med stekespaden, og stek i 3–4 minutter på den andre siden.
  6. Servering: Server kikertfrittersene med den lette urtedressingen, søtpotetbåtene og rødkålsalaten.