Glutenfri
Pannestekt hysefilet med ovnsbakte poteter, brokkoli og smørsaus
3.97 (61)
Under 20 min
4 Ingredienser
Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».
Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Delikatessepoteter
300 g
Brokkoli
1 stk
Hysefilet
325 g
Smør
½ ss
Smørsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 502 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 30 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken i ovnen sammen med potetene. Da har du fisken i en smurt ildfast form. Krydre den med salt og pepper, og topp med litt smør. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll potetene. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok brokkolien i 3–4 minutter, eller til det er mørt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden.
Hell sausen over i en liten kjele, kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!