Massamankrydret currygryte med kylling, lime og jasminris
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Massamankrydret currygryte med kylling, lime og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Currygryte

rødløk
Rødløk
1 stk
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
massaman currypaste
Massaman currypaste
½–1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
hverdagsmiks
Hverdagsmiks
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
4 dl
Sukker
½ ts
Soyasaus (Soya)
1 ss

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 737 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Massaman currypasten har litt futt i seg, så smak deg fram til en passende hete for deg og dine. Del eventuelt grønnsakene i mindre biter, for mer passende biter i gryten.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Currygryte: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett rødløken og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 2 minutter. Rør maisstivelsen ut i 4 dl vann. Tilsett kokoskremen og hønsebuljongen, og rør inn maissenablandingen. Kok opp, og la gryten småkoke i 5 minutter.  
  3. Currygryte, fortsettelse: Tilsett hverdagsmiksen, og la suppen småkoke i omtrent 5 minutter til. Rør om underveis. Smak til suppen med halve limen, ½ ts sukker, 1 ss soyasaus, litt salt og pepper.  
  4. Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Server korianderen og resten av limebåtene til currygryten.