Chili sin carne med maissalsa, tortillachips og fullkornsris
15-20
Glutenfri
Vegetar

Chili sin carne med maissalsa, tortillachips og fullkornsris

En rask chili sin carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og maissalsa. En vegetarisk variant av denne middagsklassikeren.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Chili sin carne

chili sin carne
Chili sin carne
600 g
Vann
1 dl

Maissalsa

tomat
Tomat
1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
lime
Lime
½ stk

Til servering

tortillachips
Tortillachips
½ pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 722 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 109 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også lage en tacoform i stekeovnen. Fordel chili sin carnen og tortillachipsene i en smurt ildfast form, og topp med litt revet ost. Stek formen i ovnen ved 220 grader varmluft i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Chili sin carne: Hell chili sin carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper. 
  3. Maissalsa: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og finhakk chilien og korianderen. Sil laken av maiskornene, og skyll dem. Bland grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med saften fra limen, salt og pepper.  
  4. Servering: Topp retten med maissalsaen, tortillachipsene og rømmen ved servering.