Provencekrydrede kyllinglår med hvitløksbakte gulrøtter og kremet appelsinsaus
20-30
Roede

Provencekrydrede kyllinglår med hvitløksbakte gulrøtter og kremet appelsinsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Hvitløksbakte gulrøtter og kyllinglår

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grillede kyllinglår med Provencekrydder
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Olje
1 ts

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Salat

spinat
Spinat
50 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk

Saus

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 771 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ha litt olivenolje og appelsinsaft i salaten for mer smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Hvitløksbakte gulrøtter og kyllinglår: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og kutt hvitløken i skiver. Fordel gulrøttene på et stekeberett med bakepapir, og vend inn hvitløken, 1 ts olje, salt og pepper. Spar litt plass til kyllingen. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Stek kyllingen sammen med gulrøttene de siste 15–20 minuttene av steketiden. 
  3. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Salat: Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt sjalottløken i i tynne skiver. Kutt bort appelsinskallet, og del appelsinen i båter eller terninger. Bland alt sammen i en salatbolle (se tips). 
  5. Saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. God middag!
  1. Kyllinglår: 1 stk Ris: 100 g Gulrøtter: 130 g Salat: 100 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 530 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).