Fiskegrateng med eple- og kålsalat og urtedressing
25-35

Fiskegrateng med eple- og kålsalat og urtedressing

Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik

Fiskegrateng

fiskegrateng
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
650 g
panering
Panering
½ pakke
Smør (Melk)
1–2 ss

Frisk kålsalat

hodekål
Hodekål
200 g
rødløk
Rødløk
½–1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk

Tilbehør

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 635 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne kålsalaten og urtedressingen sammen i en skål.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Fiskegrateng: Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 1–2 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 20 minutter.
  3. Frisk kålsalat: Ta av det ytterste laget på kålen og skrell løken. Kutt kålen og løken i tynne strimler. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Bland kålen, løken og eplet sammen i en salatbolle, og ha over litt olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper.
  4. Tilbehør: Server urtedressingen til retten.
  5. Vel bekomme!