Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt gulbete og sennep- og dilldressing
20-30
Glutenfri

Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt gulbete og sennep- og dilldressing

Tradisjonelle fiskekaker får følge av søte gulbeter og syrlig agurksalat. En av våre favorittklassikere!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør

Ovnsbakte poteter og gulbeter

poteter
Poteter
350 g
gulbeter
Gulbeter
2 stk

Agurksalat

rødløk
Rødløk
½ stk
agurk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss

Sennep- og dilldressing

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Stekte fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 720 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med gulbetene de siste 10 minuttene av gulbetenes steketid.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter og gulbeter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulbetene i båter. Fordel potetene og gulbetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Agurksalat: Skrell løken, og kutt den og agurken i tynne skiver. Ha løken og agurken i en skål, og vend inn 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt.
  4. Sennep- og dilldressing: Rør sammen lettrømmen og kryddermiksen i en skål. Spe på med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
  5. Stekte fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
  6. Nyt måltidet!