Seifilet med stekt løk, hvit saus og gulrøtter
20-30

Seifilet med stekt løk, hvit saus og gulrøtter

Dette er en norsk klassiker som har dype røtter i norske hjem. Sei med stekt, søt løk og hvit saus er en familiefavoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • sukker
  • hvetemel
  • salt
  • pepper

Kokte poteter og gulrøtter

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Stekt løk

gul løk
Gul løk
2 stk
Smør (Melk)
1 ss
Olje
1 ss
Sukker
1 ts

Seifilet

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss
Olje
1 ss
Hvetemel (Hvete)
2 ss

Bechamelsaus

bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 710 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kokte poteter og gulrøtter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene med potetene de siste 5 minuttene av koketiden.
  2. Stekt løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør, 1 ss olje og 1 ts sukker. Ha i løken når det freser i pannen, og legg på et lokk. Stek løken i 10–12 minutter, eller til den er gyllen. Vend på løkskivene 3–4 ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken.
  3. Seifilet: Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og tilsett 1 ss olje og 1 ss smør. Vend fisken i 2 ss hvetemel, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Krydre med salt og pepper. 
  4. Bechamelsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  5. God middag!