Spicy søtpotetsuppe med pepperonipølse og vårløk
15-20

Spicy søtpotetsuppe med pepperonipølse og vårløk

En frisk suppe av søtpotet med litt sting i, toppet med deilig sprøstekt pepperonipølse og finsnittet vårløk. Yoghurten gjør suppen mildere hvis du ønsker det.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Søtpotetsuppe

spicy søtpotetsuppe
Spicy søtpotetsuppe (Melk, Laktose)
700 g

Pepperoniblanding

vårløk
Vårløk
½–1 pakke
svarte bønner
Svarte bønner
½–1 pakke
pepperoni
Pepperoni
100 g

Tilbehør

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
1–2 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 826 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ved å ha pepperonien i en kald stekepanne, for så å sette opp temperaturen, vil du varme opp pepperonien ekstra forsiktig. Da vil den slippe mer fett og blir enklere å få sprø. Du kan også strimle pepperonien.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Søtpotetsuppe: Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La suppen koke i minst 5 minutter, så den blir ordentlig varm.
  3. Pepperoniblanding: Skyll vårløken, og kutt den i tynne ringer. Sil laken av bønnene, og skyll dem godt. 
  4. Pepperoniblanding, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek pepperonien i et par minutter, til den har sluppet litt av fettet. Ha i bønnene, og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper, og vend inn vårløken rett før servering. 
  5. Tilbehør: Stek multibrødene som anvist på pakken.
  6. Servering: Topp suppen med pepperoniblandingen, og server yoghurten og de nystekte multibrødene til.