Panert kylling med sesambrokkoli og ris
20-30
Laktosefri

Panert kylling med sesambrokkoli og ris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Panert kylling

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
egg
Egg (Egg)
1 stk
panering
Panering
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Smør (Melk)
1 ss

Sesambrokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
½–1 pakke

Tilbehør

kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 816 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne litt sesamfrø i paneringen når du skal panere kyllingen

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Panert kylling: Del kyllingbrystene i to på langs. Visp sammen egget med en gaffel i en bolle. Ha melet på en tallerken, og paneringen på en annen. Krydre kyllingen med salt og pepper og vend den først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Legg kyllingen på en tallerken.
  3. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Panert kylling, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og 1 ss smør.  Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og sprøtt. Ha kyllingen over i en ildfast form med bakepapir, og stek den i ovnen i 6–7 minutter, til den er gjennomstekt.
  5. Sesambrokkoli: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt rødløken i skiver. Skyll stekepannen du stekte kyllingen i, varm den opp til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 2 minutter før du tilsetter rødløken og sesamfrøene. Stek det hele i omtrent 3 minutter, eller til brokkolien er mør. Smak til med salt.
  6. Servering: Skjær kyllingen i tykke skiver, og server den kinesiske wok- og dippsausen til retten.